|
Pieczywo pełnoziarniste
Naszą dewizą jest zdrowa żywność bez dodatków konserwujących. Ziarna takie jak: słonecznik ,sezam, dynia łuskana, siemię lniane itp. posiadają wiele wartości odżywczych.
Aby zachować te cechy, należy odpowiednio przygotować je do produkcji.
Natomiast ziarna zbóż są według naszych wskazówek specjalnie mielone w młynach.
Następnie przez nas parzone i dodawane do ciast, z których wykonujemy różne gatunki pieczywa. Ta metoda daje w efekcie naszym wyrobom niepowtarzalny smak.
|
|

|
|
Chleb gryczany
Kasza gryczana – kasza wytwarzana z gryki, którą zaczęto uprawiać ok. 2000 roku p.n.e. w górskich rejonach południowej Indii. Kasza gryczana należy do najbardziej odżywczych kasz. Jak większość produktów otrzymywanych z nasion zawiera ona duże ilości białka roślinnego. Bogata jest także w witaminy z grupy B i PP. Dodatkowo, zawiera duże ilości błonnika. magnezu oraz przeciwulteniacza rutyny.
|
|

|
|
Rzepaczek - Chleb żytni
Rzepak, a właściwie kapusta rzepak to gatunek rośliny dwuletniej, należący do rodziny kapustowatych. Jak wykazały badania genetyczne jest krzyżówką kapusty polnej i kapusty warzywnej. Jest jedną z najstarszych roślin oleistych, znanych człowiekowi już od 4 wieku p.n.e. W Polsce uprawia się ponad 700 tys. ha rzepaku rocznie. Obok zbóź, kukurydzy i buraków cukrowych jest jedną z najważniejszych upraw.
W POLSCE TYLKO U NAS!!!! Nie wierzysz? Sprawdź!
|
|
|
|
Chleb gdyński
Jest jednym z najczęściej wybieranych przez klientów chlebem. Nasi specjaliści długo i bardzo dokładnie opracowywali odpowiedni skład ziaren, aby uzyskać wyjątkowo oryginalny smak chleba gdyńskiego. Chleb przygotowujemy według specjalnej receptury, z mąki żytniej razowej, z siemienia lnianego oraz ziaren m.in. słonecznika, żyta, soi, dyni, sezamu i płatków owsianych. Nie wykorzystujemy do produkcji żadnych konserwantów czy też polepszaczy.
W 100% z naturalnych składników chleb gdyński idealny dla smakoszy!
|
|
|
|
Tradycyjny chleb litewski
Sztandarowym produktem kuchni litewskiej jest ciemny chleb litewski wypiekany od niepamiętnych czasów, spożywany do trzech posiłków. Na Litwie znano wiele rodzajów chleba i sposobów jego wypieku.
Zainspirowani litewskimi piekarskimi wypiekami przedstawiamy nasz chleb litewski. oparty na oryginalnej wileńskiej recepturze, odznacza się niepowtarzalnym smakiem i aromatem.
Ciemny, bardzo wilgotny chleb pszenno-żytni ( 550g masa netto) zawiera m.in. słód żytni, kminek oraz marmoladę.
Bez konserwantów, polepszaczy i dodatków chemicznych.
|
|
|
|
Chleb dyniowy pełnoziarnisty
Chleb dyniowy pełnoziarnisty to smaczne pieczywo zawierające w swoim składzie całe ziarna żyta i naturalny kwas żytni produkowany i pilnowany przez naszych piekarzy.
Ziarna dyni, które dodaliśmy do ciasta, w Chinach nazywają Cesarzem Słońca i są symbolem odżywczości.
|
|
|
|
Żurawina- naturalny składnik Twojej diety!!
|
|
|
|
Chleb ryżowiec
Tym razem zainspirowaliśmy się kulturą azjatycką. W Azji ryż ma specjalne miejsce, jest czymś więcej niż zwykłym produktem spożywczym - to symbol życia i podstawa dań. Ten niezwykły rodzaj trawy o jadalnych ziarnach już 5 tys. lat przed naszą erą był głównym pożywieniem Chińczyków.
„ RYŻOWIEC” to chleb żytnio - pszenny z dodatkiem ryżu.
Czy wiesz, że.......?
Ryż dostarcza dużej ilości węglowodanów, stanowi cenne źródło błonnika, magnezu, potasu, żelaza i cynku. Bogactwo ryżu to również witamina E oraz witaminy z grupy B.
|
|
|
|
Chleb z soją
Kolejna azjatycka odsłona w naszej piekarni !
Z dumą przedstawiamy chleb Z SOJĄ razowy i zapraszamy do zakupów.
Soja pochodzi z południowo-wschodniej Azji, a dokładniej z Chin.
Jest tam uprawiana już od 4 tys. lat.
Chińczycy nazywają to warzywo " krową Chin ", być może dlatego, że dostarcza ono ogromnych ilości białka.
|
|
|
|
Chleb chłopski z czarnuszką
Czarnuszka zwana także czarnym kminkiem to niepozorna mała roślinka posiadająca ziarenka o olbrzymiej mocy.
Chleb Chłopski z czarnuszką wytwarzamy z mąki żytniej na naturalnym zakwasie.
|
|
|