
Karnawałowe kulinarne tradycje. Zobacz, jak wyglądają ostatki w Polsce i na świecie
Końcówka karnawału zaczyna się tradycyjnie w Tłusty Czwartek, a kończy we wtorek kolejnego tygodnia – przed Środą Popielcową. Jest to czas, gdy na całym świecie ludzie urządzają huczne imprezy, przebierają się, tańczą oraz nie żałują sobie jedzenia aby dać upust energii i zaspokoić pragnienia przed okresem umiaru, którym jest czterdziestodniowy post trwający do Świąt Wielkanocnych.

Świąteczny słodki stół
Święta Bożego Narodzenia już za pasem, więc nadeszła pora aby zająć się planowaniem "świątecznego menu". Jak co roku przygotowaliśmy bogatą ofertę wyrobów świątecznych - pierniki, makowce, serniki i wiele innych pyszności. Aby ułatwić Wam wybór ulubionych wypieków stworzyliśmy zestawienie wszystkich produktów - zapraszamy do lektury!

Przerażająco pyszne słodkości na Halloween
Halloween to amerykańska tradycja, która przywędrowała do Polski w latach 90-tych za pośrednictwem amerykańskiego kina.

Tort artystyczny czy klasyczny?
Torty to niekiedy prawdziwe dzieła sztuki. Wymagają mnóstwo pracy i cierpliwości, a efekty zachwycą niejednego gościa.