Chleb w Nowoczesnym Świecie Tradycji: Różnorodność dostępna dla każdego | Witamy na blogu firmy Cukiernia - Piekarnia Wenta
arrow_back

Chleb w Nowoczesnym Świecie Tradycji: Różnorodność dostępna dla każdego

Chleb, symbolizujący jedność społeczeństw na przestrzeni wieków, dziś przechodzi fascynującą metamorfozę, łącząc tradycję z nowoczesnością. Bazując na rodzinnych tradycjach jesteśmy w stanie stworzyć unikalny dla naszej firmy smak pieczywa, dostępnego w wielu formach, w tym chleb z niskim indeksem glikemicznym, czy niskokaloryczną alternatywę dla osób na diecie. 

Regionalne chleby na wyciągnięcie ręki

 

W naszej piekarni dostępny jest tradycyjny gdyński chleb. Wyrabiany na mące żytniej z użyciem ręcznie robionego przez nas zakwasu, jest idealną opcją dla osób, które uwielbiają pieczywo z dodatkami ziaren. Dla fanów tradycyjnego chleba jest możliwość zakupu chleba szwajcarskiego, który jest najpowszechniejszym typem pieczywa goszczącym na polskich stołach. Dla niezdecydowanych dostępny jest także chleb mieszany - pszenno-żytni. Mowa tu o naszym chlebie lęborskim, który łączy lekkostrawność chleba pszennego i bogactwo błonnika występującego w mące żytniej.

 

Alternatywa dla tradycyjnego chleba

Gdy dążysz do smukłej sylwetki i najdzie cię ochota na klasyczną kanapkę, warto zakupić nasz chleb bikini. W swoim składzie zawiera wiele zdrowych nasion, a do jej produkcji użyta została mąka sojowa, która jest źródłem dobrze przyswajalnego białka co znacznie pomaga w utracie wagi. Pieczywo keto staje się przełomowym rozwiązaniem dla tych, którzy pragną zredukować spożycie węglowodanów i jednocześnie cieszyć się smakiem pieczywa. Opierając się na zasadach diety ketogenicznej do naszego pieczywa dodajemy białka roślinne a do tego bogate w błonnik ziarna takie jak słonecznik czy otręby żytnie. Gdy preferujesz jednak produkty wysokobiałkowe, dla ciebie także mamy rozwiązanie! Chleb wysokobiałkowy jest idealną opcją dla ciebie. Dodatkowa porcja białka pozytywnie wpłynie na utratę wagi, a ponadto przyczynia się do budowy zdrowej tkanki mięśniowej. Warto wspomnieć także o pieczywie z niskim IG (indeksem glikemicznym). Produkt ten pozwala na spożywanie chleba bez obawy o podwyższenie cukru we krwi. Dodatkowo zawiera dużo błonnika pokarmowego, witamin i składników mineralnych które pozytywnie wpływają na układ trawienny i całe ciało.

Odwiedź nas i znajdź dla siebie idealny chleb!

tel. 59 863 32 77

kom. 539 672 878

biuro@cukierniawenta.pl